maanantai 8. syyskuuta 2014

Pihan perällä

Meillä on vanha pihasauna. Koska yläkerran kylpyhuoneremontti on hieman venynyt, olemme käyttäneet saunaa ahkerasti marraskuusta asti. Pihasaunassamme on löylyhuoneen lisäksi pieni pukuhuone, jonka sisustus on kauniisti sanottuna ollut hieman keskeneräinen. Talvella huoneessa oli kolme pihatuolia. Keväällä pihatuolien siirryttyä pihalle, on siellä ollut remonttijakkara ja kaappi. Pukuhuone ei ole ollut varsinaisesti kovinkaan kaunis, tai käytännöllinen.

Toukokuussa pukuhuone toimi maalariharjoittelijoiden väliaikaisena taukopaikkana ja vaatteiden vaihto koppina. Kesäkuun siellä seisoi edelleen samat rojut ja heinäkuun alussa se vihdoin ärsytti niin paljon, että päätin eräänä päivänä siivota pukuhuoneen. (en pahoittele, mutta sotkuista pukukoppia en muistanut edes dokumentoida)


Pukuhuoneen siivoamisen jälkeen pintojen maalaaminen tuntui niin helpolta ajatukselta, että ennekuin huomasinkaan olin hionut lattian ja kaivanut kellarista maalinjämät. 
 Nopsajalkainen yksivuotias kävi täällä.
Paikallaan rakennettu kiinteä sohva syntyi yksivuotiaan päikkäreiden aikana. 

On muuten ollut aika paljon mukavampi käydä saunomassa. Pukuhuone on myös toimittanut kesän aikana vierashuoneen sijaa ja siellä ovat nukkuneet ainakin veljeni, äitini ja ystäväni. Kannatti siis. Ainakin meidän mielestämme.

Seinät maalattiin Uulan Intolla ja lattia puulattiamaalilla. Jämiä siis viime syksyn ja talven remonteista, joten värisävyt yhtenevät mm. keittiömme kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti