lauantai 6. syyskuuta 2014

Oven uusi elämä

Sain viime talvena puhelun asiakkaalta. Asiakkalla oli vanha ovi, jonka hän haluaisi sängynpäädyksi. Lupasin ottaa homman vastaan, kevään/kesän aikana, sittenkun verstasasiat selvillä ja lapset hoidossa....

No, lapset edelleen kotona, minä aamutöissä ihan muualla ja verstasasiat, no verstasasiat edelleen ihan levällään. En enää kehdannut siirtää pikkuprojektia, joten eräänä iltana Mikko haki oven kellariimme(joka siis ei seisomakorkuinen) ja toivoin hyviä säitä.

Asiakkaan toive oli, että ovesta tulisi samanlainen, kuin vanhat ovet Tintåssa. Koska minulle ei tietenkään viini maistu(vitsi, mutta budjettiin sopii paremmin viinin lipitys kotona, tai Kertussa), tsekkasin kuvat Tintån nettisivuilta.Työsuunnitelma siis oli poistaa ovesta helposti irtoava maali ja tehdä kevyt hionta ja päälle vahaus.
Aika-arvio noin 6-8h. Työn edetessä tarkentui asiakkaan toive hieman ja toiselta puolelta poistin kaiken maalin ja hioin huolellisesti, toiselta puolelta vain helposti irtilähtevä ja kevyt hionta.Tältä puolelta siis poistettu helposti irtoava maali ja hiottu 120 hiomapaperilla
 Tältä puolelta poistettu kaikki maali ja hiottu ensin 100 ja sitten 240 hiomapaperilla
Liitin oven alareunaan kulmaraudoilla helposti poistettavat jalat ja testasin ovea oman sänkymme taakse. Hyvin pysyy paikoillaan. Asiakkaan toiveesta vielä vahaus saunalla ja huomenna sitten pois nurkista pyörimästä... 
Mitä ajatuksia oven käyttäminen sisustuselementtinä sinussa herättää? Entä pitäisikö minun harkita sitä verstaan vuokraamista? :)

Minusta oven, ikkunan, tai muun vanhan rakennusosan kierrättäminen ei ole paha asia. Ensisijaisesti tietenkin ovet ja ikkunat tulee säästää, mutta mikäli purkutaloista, tai saneerauskohteista ovia ja ikkunoita jää yli, ei niiden käyttämisessä sisustuksessa ole mielestäni mitään vikaa. Parasta tietenkin on, että rakennusosa käytettäisi niin, että sen palauttaminen alkuperäiseen tehtäväänsä on vielä mahdollista. Sitä tämänkin oven kohdalla mietin ja asensin oveen jalat, jotka on helppo poistaa ja joista tulee vain muutama ruuvinreikä saranapuolelle.

Ainiin ja tilausten tiimoilta ota yhteyttä: tekla.salminen@gmail.com! Etenkin pienet projektit (saunaan mahtuvat) toivottuja. :)
2 kommenttia:

 1. Olipa kiva projekti! Vanhan rakennustavaran käyttö sisustuksessa on minusta ihan ok . Ikkuna tai ovi säilyy edelleen tuleville jälkipolville, mikäs sen parempi?

  Meidänkin talossa voisi olla vuokrattavaa tilaa. Riippuu tietysti miten isoa tilaa etsit...

  VastaaPoista
 2. Hei mä tein tästä kaks versiota (toinen hävis jonnekin bittiavaruuteen) ja ekassa olin maininnut, että ovi teiltä. No siis, ovi teiltä. :)

  Kierrätys kunniaan! Monessa tapauksessa vielä kierrätetty sisustuselementti saattaa herättää katsojan ihailemaan ja arvostamaan rakennuosia niiden alkuperäiselläkin paikalla. Kyseessä siis harvoin on vastakkainasettelu. Tähän vastakkainasetteluun vain muistan joskus opiskeluaikoina törmänneeni.

  Tilassa mun suurin ongelma on sen tarpeen epämääräisyys/osa-aikaisuus (lue hinta). Mutta kiva jos teilläkin olis jotain nurkkia. Camillakin omistaan jo mainitsi, kun tän blogin alottelin. (selvästi hyödyllinen... :) )

  VastaaPoista