sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Puhtia remonttihommiin vanhan kodin remonttikuvista

Meidän yläkerran päätyhuoneessa näyttää tältä:



 

Hahmottuuko tilasta helposti molempien lasten omat nukkumatilat, iso ihana yhteinen leikkitila, lautalattiat, valkoiset katot, kirjahyllyt ja väli-ikkunat? Jos ei, niin tässä fiiliksiä edellisen kodin rempasta, jostain syystä tuli kaivettua näitä esille.

Tässä siis lähtötunnelmia vuonna 2008 Portsan asunnostamme, joka käsitti hellahuoneen, wc:n, kylpyhuoneen, eteisen ja yläkertaan laajennetun makuuhuoneen ja työhuoneen:











 Sitten pientä opiskelijabudjetin pintaremonttia. Ensin ihan muutenvaan, sitten vielä yläkerran kosteusvaurion takia (kattoikkuna + ei tuuletusrakoa seinässä, tai katossa)




















Ja valmistakin joskus tuli, tai ihan vähän ennen myyntiä laitettiin listat (tässä siis myyntikuvat, myyntiä varten pientä valkaisua):












No nyt tuli niin paljon kuvia, että huh! Sitten vaan yläkerran purkutalkoisiin ilmoittautumaan, että saan joskus tehtyä postauksen valmiista yläkerrasta!


maanantai 8. syyskuuta 2014

Pihan perällä

Meillä on vanha pihasauna. Koska yläkerran kylpyhuoneremontti on hieman venynyt, olemme käyttäneet saunaa ahkerasti marraskuusta asti. Pihasaunassamme on löylyhuoneen lisäksi pieni pukuhuone, jonka sisustus on kauniisti sanottuna ollut hieman keskeneräinen. Talvella huoneessa oli kolme pihatuolia. Keväällä pihatuolien siirryttyä pihalle, on siellä ollut remonttijakkara ja kaappi. Pukuhuone ei ole ollut varsinaisesti kovinkaan kaunis, tai käytännöllinen.

Toukokuussa pukuhuone toimi maalariharjoittelijoiden väliaikaisena taukopaikkana ja vaatteiden vaihto koppina. Kesäkuun siellä seisoi edelleen samat rojut ja heinäkuun alussa se vihdoin ärsytti niin paljon, että päätin eräänä päivänä siivota pukuhuoneen. (en pahoittele, mutta sotkuista pukukoppia en muistanut edes dokumentoida)






Pukuhuoneen siivoamisen jälkeen pintojen maalaaminen tuntui niin helpolta ajatukselta, että ennekuin huomasinkaan olin hionut lattian ja kaivanut kellarista maalinjämät. 




 Nopsajalkainen yksivuotias kävi täällä.








Paikallaan rakennettu kiinteä sohva syntyi yksivuotiaan päikkäreiden aikana. 

On muuten ollut aika paljon mukavampi käydä saunomassa. Pukuhuone on myös toimittanut kesän aikana vierashuoneen sijaa ja siellä ovat nukkuneet ainakin veljeni, äitini ja ystäväni. Kannatti siis. Ainakin meidän mielestämme.

Seinät maalattiin Uulan Intolla ja lattia puulattiamaalilla. Jämiä siis viime syksyn ja talven remonteista, joten värisävyt yhtenevät mm. keittiömme kanssa. :)

lauantai 6. syyskuuta 2014

Oven uusi elämä

Sain viime talvena puhelun asiakkaalta. Asiakkalla oli vanha ovi, jonka hän haluaisi sängynpäädyksi. Lupasin ottaa homman vastaan, kevään/kesän aikana, sittenkun verstasasiat selvillä ja lapset hoidossa....

No, lapset edelleen kotona, minä aamutöissä ihan muualla ja verstasasiat, no verstasasiat edelleen ihan levällään. En enää kehdannut siirtää pikkuprojektia, joten eräänä iltana Mikko haki oven kellariimme(joka siis ei seisomakorkuinen) ja toivoin hyviä säitä.

Asiakkaan toive oli, että ovesta tulisi samanlainen, kuin vanhat ovet Tintåssa. Koska minulle ei tietenkään viini maistu(vitsi, mutta budjettiin sopii paremmin viinin lipitys kotona, tai Kertussa), tsekkasin kuvat Tintån nettisivuilta.



Työsuunnitelma siis oli poistaa ovesta helposti irtoava maali ja tehdä kevyt hionta ja päälle vahaus.
Aika-arvio noin 6-8h. Työn edetessä tarkentui asiakkaan toive hieman ja toiselta puolelta poistin kaiken maalin ja hioin huolellisesti, toiselta puolelta vain helposti irtilähtevä ja kevyt hionta.











Tältä puolelta siis poistettu helposti irtoava maali ja hiottu 120 hiomapaperilla




 Tältä puolelta poistettu kaikki maali ja hiottu ensin 100 ja sitten 240 hiomapaperilla








Liitin oven alareunaan kulmaraudoilla helposti poistettavat jalat ja testasin ovea oman sänkymme taakse. Hyvin pysyy paikoillaan. Asiakkaan toiveesta vielä vahaus saunalla ja huomenna sitten pois nurkista pyörimästä... 




Mitä ajatuksia oven käyttäminen sisustuselementtinä sinussa herättää? Entä pitäisikö minun harkita sitä verstaan vuokraamista? :)

Minusta oven, ikkunan, tai muun vanhan rakennusosan kierrättäminen ei ole paha asia. Ensisijaisesti tietenkin ovet ja ikkunat tulee säästää, mutta mikäli purkutaloista, tai saneerauskohteista ovia ja ikkunoita jää yli, ei niiden käyttämisessä sisustuksessa ole mielestäni mitään vikaa. Parasta tietenkin on, että rakennusosa käytettäisi niin, että sen palauttaminen alkuperäiseen tehtäväänsä on vielä mahdollista. Sitä tämänkin oven kohdalla mietin ja asensin oveen jalat, jotka on helppo poistaa ja joista tulee vain muutama ruuvinreikä saranapuolelle.

Ainiin ja tilausten tiimoilta ota yhteyttä: tekla.salminen@gmail.com! Etenkin pienet projektit (saunaan mahtuvat) toivottuja. :)